Fries Museum, Other.Worldly & Princessehof, Human after All

Datum

10 okt 2020

Time

11:30

Locatie

Leeuwarden

Other.Worldly, te zien in het Fries Museum in Leeuwarden, samengesteld door curator Hanne Hagenaars, laat werk zien van meer dan 20 kunstenaars, die een fascinatie hebben voor water, diep water, de zee, de oceanen.
In tekeningen, schilderstukken, videokunst en installaties verbeelden zij de schoonheid, de kleuren, het mysterie, onze verbondenheid, maar ook stellen zij de vervuiling, de kwestie van de bootvluchtelingen in hun wrakke bootjes, en de vervreemding en onverschilligheid van de mens ten opzichte van de natuur aan de orde.
Er is zeer gevarieerd werk te zien. Topstukken zijn ‘Osedax’ van Edgar Cleijne en Ellen Gallagher, en ‘Bird in Hand’ eveneens van Gallagher. Op de website is een indruk te krijgen van de variatie in alle werken die Hagenaars bijeen heeft gebracht.

Aansluitend bezoeken we in het Princessehof, eveneens in Leeuwarden, de expositie Human after All: Ceramic Reflections in Contemporary Art, samengesteld door curator Tanya Rumpff. Deze tentoonstelling is de 2e in een serie van grote internationale grootschalige hedendaagse kunsttentoonstellingen met werk van gevestigde kunstenaars en opkomend talent uit Oost en West dat niet eerder in Nederland te zien was. Over de mens en zijn beperkingen, nietig of zelfbewust, mooi of wreed.

Fries museum, Leeuwarden en aansluitend gaan we in De Fundatie in Zwolle het recente werk zien van Anneke Wilbrink (1973). Zij maakt grote dynamische kleurrijke sciencefiction achtige schilderstukken, collages van landschappen en van steden.

Aanmelden bij inekedegroot@kpnmail.nl, zelf vooraf kaarten regelen Fries Museum 11.30u; Princessehof 14.30u

Trein vanuit Utrecht CS om 08.49u., spoor 11.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.