Kunsthal Rotterdam, We are Animals en Youthquake

Datum

30 apr 2021

Time

11:00

Locatie

Kunsthal Rotterdam
Museumpark Rotterdam
Website
https://www.kunsthal.nl/nl/

Programma

9:33
Trein vanaf Utrecht CS – spoor20
11:00
Kunsthal Rotterdam
Vanaf 10:30 verzamelen in koffieruimte

De Kunsthal nodigt ons dit voorjaar uit de dierenwereld van de kunst te verkennen. In de expositie We are Animals komt een grote verscheidenheid aan buitengewone dierlijke creaties van ruim dertig hedendaagse kunstenaars samen. Werken van onder meer Maurizio Cattelan, Candida Höfer, Paul, McCarthy en David Shrigley laten zien hoe wij naar onszelf kijken en proberen te begrijpen aan de hand van dieren.

Zij nemen  de relatie van de mens tot het dier onder de loep, vergroten de schattigheid uit, de enormiteit, de woestheid, stellen de minachting van mensen voor dieren aan de orde, de manier waarop wij ons boven hen plaatsen, uitbuiten, maar ook bewonderen en waarderen. We zien gevederde ijsberen, installaties met wilde wolven, Monumentale schilderijen van aaibare katten en aangrijpende foto’s van dierentuinen. De selectie provoceert en houdt ons een spiegel voor.

We Are Animals is gemaakt in samenwerking met het Arken museum voor moderne kunst in Denemarken.

Ook te zien is Youthquake, een multimediale tentoonstelling over hoe het tijdloze verlangen naar eeuwige jeugd doorklinkt in de mode, de fotografie en de videokunst.

Reserveer zelf je ticket en tijdslot! 

Aanmelden bij Ineke de Groot.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.