Kunsthal KAdE : Natasja Kensmil en Sadik Kwaish Alfraji

Organisator

Inneke de Groot
Email
inekedegroot@kpnmail.nl

Datum

15 dec 2021

Tijd

11:00

Urenschema

Woensdag 15 december

10:30
KAdE
10.30u koffie in KAdECafé.
11:00
KAdE

Locatie

KAdE
Eemplein 77 (Eemhuis), Amersfoort
Categorieën

Natasja Kensmil ‘A poison tree’ en Sadik Kwaish Alfraji ‘In search of lost Bagdad’. 

Sadik Kwaish Alfraji (1960) woont sinds de jaren negentig in Amersfoort. In zijn werk zoomt hij in op zowel zijn eigen migratiegeschiedenis als die van zijn familie en blikt hij terug op Bagdad, waar hij vandaan komt. 
Centraal in deze tentoonstelling staat het monumentale, negendelige videowerk 'Once Upon A Time, Hadiqat Al Umma'. Op negen schermen zijn fragmenten van kunstwerken in een park in Bagdad te zien. Dit werk doet denken aan William Kentridge. 

Voor het eerst wordt er zo’n uitgebreide dwarsdoorsnede uit het oeuvre van Natasja Kensmil (1973) in Nederland wordt getoond. De verhalen die Kensmil met veel details en op grote doeken vertelt, grijpen terug op de collectieve en haar persoonlijke geschiedenis. Tegenstellingen als macht en onmacht, het aardse en het spirituele en geweld en opoffering lopen als een rode lijn door deze vertellingen heen. De titel van de tentoonstelling ‘A Poison Tree’ refereert aan een gedicht van de Engelse dichter en kunstenaar William Blake (1757-1827). In het gedicht groeien onderdrukte gevoelens van boosheid uit tot een diepgewortelde haat die de vorm aanneemt van een boom waaraan een prachtige, maar giftige, appel groeit.

Tijd: 11u, zelf tickets bestellen

Vanaf 10.30u koffie in KAdECafé.