Driedaags museumweekend Frankfurt en Düsseldorf

Datum

18 – 20 feb 2022

Time

All of the day

Locatie

Frankfurt

Locatie 2

Düsseldorf

Organisator

Rick Ohm
Email
rick_ohm@ziggo.nl

Tijdens dit weekend is er voor elk wat wils: oude, moderne en actuele kunst.

In Frankfurt bezoeken we het beroemde Städel Museum. Behalve de vaste collectie oude schilderkunst zijn er tentoonstellingen op het gebied van moderne en actuele kunst. Het betreft Ulrike Crespo’s legaat aan het Städel met moderne en internationale naoorlogse kunst, zoals van Kandinsky, Marc, Dix, Ernst, Léger, Twombly; en een solotentoonstelling van Andreas Mühe.
Hij is een van Duitslands bekendste fotokunstenaars. Zijn portretten van Angela Merkel zijn iconisch. Hij richt zich op sociologische, historische en politieke thema’s, die hij ensceneert in uitvoerig geconstrueerde, dramatisch verlichte omgevingen. Zijn kunst draait om breuken in de samenleving, geweld en Duits-Duitse identiteit, maar ook ondervragingen van het zelf en zijn eigen complexe familiegeschiedenis. 
Tevens bezoeken we het Museum voor Moderne Kunst (Kunst vanaf 1904 tot heden), de Kunsthalle met een groeps- en solotentoonstelling van actuele kunstenaars waar de thema’s ‘Wandelen’ en ‘Verplaatsing’ centraal staan, en de Kunstverein.
De tentoonstelling ‘De intelligentie van planten’ ziet er, afgaande op de trailer op de website, veelbelovend uit.

In Düsseldorf gaan we naar het Kunstpalast. Wegens renovatie is de vaste collectie niet te bezichtigen maar de tentoonstelling ‘Max Liebermann, een Europees kunstenaar’ is omvangrijk,120 schilderijen, en biedt naast talrijke belangrijke werken van Liebermann ook werken van grote Franse en Nederlandse voorlopers en tijdgenoten waaronder Vincent van Gogh, Monet, Millet, Hals en Rembrandt.

Download het uitgebreid tijdschema

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.