Anne Imhof, Youth & Al die Amsterdamse mensen

Datum

09 dec 2022

Time

11:00

Locatie

Stedelijk Museum Amsterdam
Museumplein 10, Amsterdam

Locatie 2

Stadsarchief Amsterdam
Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam

Programma

09:39
Trein Utrecht CS
spoor 5
10:30
Inloop voor koffie
Café op de begane grond op de hoek
11:00
Begin bezoek
14:00
Stadsarchief Amsterdam

Organisator

Inneke de Groot
Email
inekedegroot@kpnmail.nl

Dit najaar presenteert het Stedelijk Amsterdam de eerste solotentoonstelling van Anne Imhof (Giesen, 1978). Deze kunstenaar wordt beschouwd als de artistieke stem van een nieuwe generatie en ontving tal van prestigieuze prijzen voor haar werk. In de kelder van het Stedelijk heeft Imhof een labyrintische totaalinstallatie ingericht van kunstwerken, installaties, muziek en choreografie. Niet vrolijk, vooral confronterend, niettemin zeer aanbevolen!.

Tegelijkertijd is ook de nieuw ingedeelde collectiepresentatie van nieuwe en actuele kunst te bekijken. Het Stedelijk onderscheidt drie periodes: ‘Tomorrow is a different day’ van 1980-nu; ‘Everyday, someday and other stories’  1950-1980; ’Yesterday today’ tot 1950, alle drie nu te zien.

Aansluitend lopen we naar het Stadsarchief aan de Vijzelstraat voor een bezoek aan de tentoonstelling ‘Al die Amsterdamse mensen , foto’s 1935 – 1975’. Een keur aan bekende en minder bekende fotografen toont ons het resultaat van hun trefzekere, liefdevolle ‘oog voor Amsterdam’.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.