Waartoe een studie Algemene Cultuurwetenschappen kan leiden…

leestijd plm. 1 min.

Het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift ‘Journal of the History of Biology’ heeft een artikel geplaatst van Kees van Putten, voormalig voorzitter van onze vereniging. Het gaat over de manier waarop Charles Darwin met behulp van kleine schetsjes op zijn ideeën kwam. De titel luidt: ‘Trees, Coral, and Seaweed: An interpretation of sketches found in Darwin’s papers’. Het is een bewerking van de masterscriptie waarop Kees afstudeerde aan de OU. Het is in Open Access te vinden op de website van uitgever Springer via de link https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10739-019-09591-4.

Kees is na zijn studie begonnen aan een promotietraject aan de Radboud Universiteit, Nijmegen. Zijn proefschrift zal bestaan uit een bundeling van vier artikelen over wat natuuronderzoekers leerden van afbeeldingen van de ‘Orde van de Natuur’. Een artikel over Linnaeus en zijn discipelen is al eerder gepubliceerd. Kees verwacht de dissertatie over anderhalf jaar te verdedigen.

Het onderwerp van het artikel ligt natuurlijk een beetje gevoelig voor de Suster, onze patrones, maar we verwachten niettemin dat zij, vanaf haar bevoorrechte plek in de Eeuwigheid, deze publicatie van een belijdend lid van haar vereniging door de vingers zal willen zien. Al was het maar omdat het een voorbeeld is van waartoe een studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de OU kan leiden…