Singer Laren

leestijd plm. 2 min.

De tentoonstelling die we bezochten heeft de titel ‘De ontdekking van het heden’ en toont topwerken uit de moderne en hedendaagse kunst.
Deze werken komen uit een particuliere kunstverzameling, de JK Art Foundation, waarvan de verzamelaar anoniem is. De collectie omvat een honderdtal werken waarin vrijwel alle grote kunststromingen uit de twintigste en eenentwintigste eeuw vertegenwoordigd zijn.
Kunstenaars zoals Picasso, Modigiani, Brancusi, Arp, Mondriaan, Daniels en nog vele anderen.

Het gevolg van deze hoeveelheid kunstwerken was wel dat er niet veel eenheid in de expositie te ontdekken was. Je moest behoorlijk bij de les blijven.
Uitdaging was heel goed te kijken en elk werk op zichzelf te waarderen. Er was een hoop moois te zien en wat je niet zo interesseerde, daar liep je vanzelf aan voorbij. De kunstwerken waren wel thematisch per zaal opgehangen. Het begon met een zaal vol ‘vensters en spiegels’, liep door naar ‘een nieuwe beelding voor een nieuwe tijd’, vervolgens naar ‘een versplinterde wereld’, ‘streven naar het hoogste’ , ‘vrouwen aan zet’, richting ‘weg van het rumoer’ om te eindigen met ‘een venster op een post-humane toekomst’.

Het was erg fijn om na afloop nog een kopje koffie te drinken en even na te praten. Al met al een heel geslaagde ochtend.