Rondleiding en lezing herbouw Domkerk bij jaaropening

leestijd plm. 2 min.

Op donderdag 28 september zullen Peter Haars en Arie Noordermeer, bestuursleden van de Stichting Herbouw Domkerk, het studiejaar 2017-2018 openen. Net als vorig jaar zal dit plaatsvinden in de sfeervolle Sterrecamer en in de Kannunikenzaal in het Academiegebouw aan het Domplein.
Beide heren zullen ons in een rondleiding over het Domplein en in een lezing over de voorbereiding van de herbouw van het schip van de Domkerk een beeld schetsen van de ambities en grootse plannen van hun stichting. Onder de noemer Project 2074 bereiden zij de herbouw van het schip van de Domkerk voor, dat in een onverwacht heftige zomerstorm op 1 augustus 1674 ineenstortte. Het is de bedoeling dat de herbouw zal geschieden met oude bouwtechnieken, met menskracht, en in een tempo dat het levensritme van voorbije eeuwen ademt.

Omdat we buiten beginnen verzamelen we bij de hoofdingang van het Academiegebouw vanaf 18.30u.
Rondwandeling over het Domplein en de aansluitende lezing zijn gepland tussen 18.45u en 20u.

Aansluitend aan de lezing drinken we koffie, waarna de jaarvergadering wordt gehouden. De stukken daarvoor zullen in de loop van september worden toegestuurd.
Na een koffiepauze houden we van 20.15-21.15 onze jaarvergadering en daarna brengen we tijdens een aangeklede borrel een toast uit op het nieuwe studiejaar.

Wij verheugen ons erop u allen op 28 september te zien.

Voor meer informatie en het precieze programma zie: Programma jaaropening

Dromen over het Domplein

[embedyt] https://www.youtube.com/embed?listType=playlist&list=PLkssvbllVHQjxTht4GPchTRTjnG2C01ar&layout=gallery[/embedyt]

Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrieven

Suster Bertken - Nieuwsbrief Herfst 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Zomer 2021 Suster Bertken - Correctie Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pasen 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Februari 2021 Suster Bertken - Kerst Nieuwsbrief Suster Bertken - Nieuwsbrief voor