Programma CaK

leestijd plm. 2 min.

Met de club actuele kunst gaan we op donderdag 21 december naar Den Haag voor verschillende tentoonstellingen. In het GEM is werk te zien van Maaike Schoorel en in het Gemeentemuseum werk van Anton Heyboer. Verder is in het Mauritshuis de tentoonstelling Portretten uit Vlaanderen, 1400 – 1700. Genoeg om een dag te vullen. Afgesproken is in het Mauritshuis te beginnen. Om 11 uur. Aansluitend gaan we lunchen in het restaurant bij het GEM (13 uur). Het plan is daarna de tijd te verdelen over de beide andere exposities. Als we om 10 uur in Utrecht vertrekken (spoor 8) dan zijn we om 10.37 uur in Den Haag.

Vrijdag 19 januari staat Amsterdam op het programma. We bezoeken er de Oude Kerk voor een grote installatie van Boltanski. In filmmuseum Eye zien we filmwerk van Jesper Just.

Boltanski (Parijs, 1944) is gefascineerd door collectieve herinneringen, vergankelijkheid en het verstrijken van de tijd. In zijn sculpturen, films en installaties stelt hij deze onderwerpen direct of indirect aan de orde. In zijn nieuwe compositie in de Oude Kerk speculeert hij over wat er gebeurt nadat ons leven ten einde is gekomen: NA. Op de zerkenvloer van de kerk ontwierp de kunstenaar een landschap van monumentale tombes die vanaf de graven verrijzen. De installatie wordt muzikaal omlijst door opnames van de gefluisterde namen van mensen die in de Oude kerk begraven liggen

De Deense kunstenaar Jesper Just (Kopenhagen, 1974) maakt cinematografisch werk waarin hij gender, verlangen, relaties en identiteit onderzoekt. Hij stelt stereotypes aan de kaak, zoals die in de relaties tussen mannen en vrouwen en in gedragsregels voor mensen in de openbare ruimte zijn geslopen, soms subtiel, soms humoristisch, soms surrealistisch. Zijn werken zetten je aan het denken en maken je bewust van je eigen vooroordelen. Eye presenteert in deze tentoonstelling Justs grote ruimtelijke filminstallaties, waarbij je als bezoeker tussen verschillende schermen van grote omvang door beweegt.

Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrieven

Suster Bertken - Nieuwsbrief Herfst 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Zomer 2021 Suster Bertken - Correctie Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pasen 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Februari 2021 Suster Bertken - Kerst Nieuwsbrief Suster Bertken - Nieuwsbrief voor