Museum Voorlinden en strandlunch

[wtr-time]

Verslag van het museumbezoek, de fietstocht en strandlunch op 7 juli

Onze bestemming was dit jaar de regio Den Haag. Vanaf het centraal station fietsten we door het ’s Gravenhaagse bos en landgoed Clingendael naar museum Voorlinden in Wassenaar. 

We zagen daar Listen to Your Eyes, een selectie uit de enorme kunstverzameling van Joop van Caldenborgh, door hemzelf samengesteld. Met plezier van het kijken en verhalen vertellen als leidende thema’s. Joop zelf leidde in hoog tempo een groepje mannen rond, wij namen iets meer tijd voor kleurrijke, verrassende, vaak ambachtelijke kunst met een knipoog.

Ook zagen we de solotentoonstelling  Robin Rhode (1976, Kaapstad), die ten tijde van de apartheid opgroeide in Johannesburg. Zijn werk is speels, zowel in het maakproces als in het resultaat. Veel werk komt tot stand in een performance waarin Rhode de regie voert en een troep jongeren het werk doet; dan weer bouwt hijzelf in heldere vormentaal aan zijn series in krijt en houtskool. De expositie biedt een visuele overvloed aan street art, tekeningen, schilderijen, sculpturen, performances, film en fotografie. 

Zoals altijd zijn ook de vaste collectie, de tuinen van Piet Oudolf rondom en het gebouw zelf een feest voor het oog. Alleen jammer dat hier de museumjaarkaart nog niet geldt.

Aansluitend fietsten we van Wassenaar naar Scheveningen, waar we een visje aten bij Simonis in de haven. En terug naar Den Haag Centraal. Een heerlijke dag!