Met de Suster naar een Paradijs in de bergen

leestijd plm. 2 min.

Op zaterdag 16 januari 2016 bezoekt Suster Bertken het Singer-museum, Oude Drift 1  in Laren. We worden daar vanaf 11.30 uur rondgeleid langs de tentoonstelling Kirchner, Paradijs in de bergen. Deze tentoonstelling is een samenwerkingsproject van Singer Laren  en het Kirchner Museum Davos.

Ernst Ludwig Kirchner (Aschaffenburg 1880 – Davos 1938) behoort tot de belangrijkste kunstenaars uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Hij is één van de oprichters van de Duitse expressionistische kunstenaarsbeweging Die Brücke. Velen van u kennen hem dan ook uit de OU-cursus Expressionisme. Daar gaat het vooral over zijn periode als lid van Die Brücke; de  tentoonstelling in Singer gaat over zijn latere jaren.  Na een zenuwinzinking, aan het begin van de Eerste Wereldoorlog, verhuisde Kirchner naar het Zwitserse alpendorp Frauenkirch (Davos). In het isolement van de bergen creëerde hij zijn eigen paradijs en legde dat vast in woord en beeld.

U kunt zich voor deze excursie opgeven door € 7,50 over te maken op bankrekening NL46 INGB 0008 0312 77 van Studentenvereniging Suster Bertken, o.v.v. Kirchner. Dit bedrag is bedoeld voor de rondleiding langs de tentoonstelling. Voor eigen rekening zijn de entree tot het Museum (€ 3,- met MJK) en eventuele consumpties in het gezellige museum-café.

We verzamelen in dit café om kwart over 11, bij de open haard. De rondleiding start om half twaalf en duurt een uur. Als het weer er zich toe leent, kunnen we ‘s middags nog samen een wandeling maken langs monumenten in het dorp Laren.

Laren heeft geen treinstation en in de omgeving van het Singer-museum is gratis parkeerruimte aanwezig.  Het is dan ook het meest voor de hand liggend om met de auto te komen. Maar u kunt ook met de trein naar Hilversum en vandaar met de bus naar Laren. Wilt u graag met  iemand  meerijden, neem dan contact op met Alieds Langeveld via cwsusterbertken@gmail.com.

Ernst Ludwig Kirchner: Spielende nackte Menschen, 1910, Pinakothek der Moderne, München – foto wikimedia

Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrieven

Suster Bertken - Nieuwsbrief Herfst 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Zomer 2021 Suster Bertken - Correctie Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pasen 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Februari 2021 Suster Bertken - Kerst Nieuwsbrief Suster Bertken - Nieuwsbrief voor