Jaarafsluiting 2015-2016

[wtr-time]

Het is inmiddels een traditie geworden: net als de vorige twee jaren gaan we ook het nu lopende studiejaar afsluiten met een rondleiding, een wandeling en een toast op het verstreken jaar. Dit keer zullen we het kasteel en de voormalige ridderhofstad Loenersloot bezoeken, gevolgd door een wandeling in de oude kasteeltuin. We sluiten de middag af met een drankje en een hapje.

Kasteel Loenersloot dateert uit de Middeleeuwen, van omstreeks 1250 of nog eerder. Een hele stoet van adellijke families heeft het kasteel door de eeuwen heen bewoond. Sinds mei 2013 is het, na een grondige restauratie, opengesteld voor bezoekers. De laatste bewoonster, barones van Nagell, die er bijna 50 jaar woonde, lijkt toevallig net vertrokken te zijn uit de volledig ingerichte ruimten. Stanny Verster, mede-lid van de Suster, zal deze middag onze gids zijn en ons rondleiden. Veel specifieke kenmerken van een middeleeuws kasteel zullen te bewonderen zijn: gracht, stokoude toren, kloostermoppen, oprijlaan, etc. Ook het park, dat in 1798 is aangelegd, is gerestaureerd. Stanny zal een en ander vertellen over de historische aanleg en de tuinornamenten. Helaas is het kasteel niet toegankelijk voor rolstoelen.

Rondleiding en wandeling duren van 13.30u tot circa 16u. Daarna ontvangt Alie, die op het kasteelterrein woont, ons met drank en borrelgarnituur. We zullen dan zoals gebruikelijk weer een toast uitbrengen op het afgesloten jaar.

Opgeven

Als u 10 euro stort op rekeningnummer NL46 INGB 0008 0312 77 van Suster Bertken kunt u meedoen.

Bereikbaarheid

U vindt kasteel Loenersloot aan de Rijksstraatweg 211, 3634 AL in Loenersloot. Wie lid is van het Utrechts Landschap wordt verzocht zijn/haar lidmaatschapskaart mee te nemen.

Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrieven

Suster Bertken - Nieuwsbrief Herfst 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Zomer 2021 Suster Bertken - Correctie Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pasen 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Februari 2021 Suster Bertken - Kerst Nieuwsbrief Suster Bertken - Nieuwsbrief voor