Excursie actuele kunst naar Gent en Brugge

leestijd plm. 2 min.

De Club Actuele kunst van de Suster organiseert op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2018 een excursie naar Gent en Brugge. Aanleiding zijn de tentoonstelling van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter in het SMAK in Gent en van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge in het Sint-Janshospitaal in Brugge.

Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent organiseert momenteel een solotentoonstelling van Richter. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste actuele kunstenaars en een van de naoorlogse vernieuwers van de schilderkunst. De expositie laat zijn gehele ontwikkeling zien, van beginwerken uit de jaren ’60 en ’70 tot acht nooit getoonde werken uit 2017. Volgens de samenstellers worden zo ‘fundamentele aspecten van Richters vroege werken verbonden met zijn huidige artistieke praktijk’. De bezoeker volgt in het museum een chronologisch parcours, waarin duidelijk wordt dat elk nieuw werk een nieuwe beeldende oplossing is die voortvloeit uit een bestaand werk.

De Brugse Musea pakken uit met een solotentoonstelling van Kentridge. Tot zijn gediversifieerde werken behoren tekeningen, prenten, wandtapijten, beeldhouwwerken, lezingen en operaproducties. Deze tentoonstelling toont uitzonderlijke kunstwerken, speciaal gerealiseerd voor het Sint-Janshospitaal in Brugge, een 850 jaar geleden gestichte zorginstelling en nog één van de oudste bewaarde van Europa. Opgebouwd rond de thema’s van trauma en genezing is de blikvanger op deze tentoonstelling de video installatie ‘More Sweetly Play the Dance’, een hedendaagse interpretatie van de Dodendans uit de middeleeuwen.

De kosten voor deze tweedaagse excursie met één overnachting zullen ongeveer € 125 per persoon bedragen. Inbegrepen zijn het vervoer (carpooling), entrees, overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in Gent, zoals NH Gent Belfort. Niet inbegrepen zijn een gezamenlijk diner op vrijdagavond en eventuele drankjes. Uiteraard staat het iedereen vrij zelf vervoer en/of overnachting te regelen en is deze excursie desgewenst uit te breiden met een extra overnachting en zondag in Brugge. Optioneel zijn bezoeken aan andere musea in beide steden en eventueel een stadswandeling of rondvaart.

Belangstelling? Laat dat dan weten door per ommegaande een mailtje te sturen naar cwsusterbertken@gmail.com. Dan kunnen we snel de verdere details van de excursie gaan regelen. Aan de hand van de groepsgrootte kunnen we ook bepalen of een gids mogelijk is. In Gent is de groepsgrootte dan beperkt tot 20 personen en in Brugge tot 12 personen.

Hartelijke groet,

Ineke de Groot en Rick Ohm
namens de Club Actuele kunst van Suster Bertken

Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrieven

Suster Bertken - Nieuwsbrief Herfst 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Zomer 2021 Suster Bertken - Correctie Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pasen 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Februari 2021 Suster Bertken - Kerst Nieuwsbrief Suster Bertken - Nieuwsbrief voor