Museumweekend Oslo

Datum

02 – 05 mrt 2023

Time

All of the day

Organisator

Marja Sanderse
Email
M.J.Sanderse@hotmail.com

Andere organisator

Rick Ohm
Email
rick_ohm@ziggo.nl

Tijdens dit weekend bezoeken we belangrijke kunstcollecties gesitueerd in spectaculaire gebouwen en gelegen op prachtige locaties.

De volgende musea staan op het programma:

  • Nasjonalgallerie, geopend in juni 2022, ontworpen door de Duitse architecten Kleihues en Schuwerk, een fusie van 4 musea (oude, moderne en actuele kunst, design en architectuur). Locatie: in de haven van Oslo.
  • Vigeland park en museum. De populairste bezienswaardigheid van Oslo en ook ’s werelds grootste beeldenpark van één enkel artiest, Gustav Vigeland (1869-1943). Zowel ’s zomers als ’s winters druk bezocht.
  • Henie Onstad Art Center Baerum met beeldenpark, ontworpen door de Noorse architecten Eikva en Engebretsen. Kleurrijke installaties van Kusama, modernistische en hedendaagse kunst. Locatie: gelegen op een kaap in het Oslo fjord.
  • Museum Munch, geopend in 2021, dakterras met uitzicht over Oslo. Ontworpen door het architectenbureau ‘Estudio Herreros’. Locatie: naast het Oslo fjord.
  • Astrup Fearnley Museum of Modern Art met beeldenpark, ontworpen door Renzo Piano (2012). Locatie: strandpromenade. Een privémuseum voor hedendaagse kunst, één van de belangrijkste kunstinstellingen van Noorse, Europese en Amerikaanse kunst.

Behalve bovengenoemde musea bezoeken we ook een aantal historische locaties en turen we vanaf het dak van de Opera over de zee.

 

Maximaal aantal deelnemers: 15. Opgave mogelijk tot eind november.