Culturele fietstocht 2023

Datum

31 aug 2023 – 03 sep 2023

Time

Gehele dag

Organisator

Marja Sanderse
Email
M.J.Sanderse@hotmail.com

Andere organisator

Rick Ohm
Email
rick_ohm@ziggo.nl
Gerrit Winkel

De jaarlijkse culturele fietstocht wordt georganiseerd in Zeeland van donderdagmiddag 31-8-2023 tot en met zondagmiddag 3-9-2023.

De fietstocht wordt voorafgegaan door een bezoek aan het Zeeuws Museum en een begeleidde stadswandeling door Middelburg. Deze stad is tevens onze uitvalbasis.

Tijdens de fietstocht bezoeken we in ieder geval de volgende plaatsen en culturele hoogtepunten:

  • de historische stad Veere met het monumentale stadhuis aan de Markt, de Grote Kerk en, indien voldoende tijd, de Schotse huizen aan de Kaai.
  • In Domburg bezoeken we het Tak van Poortvlietmuseum. Vanaf 1880 ontwikkelde zich in deze kustplaats een kunstenaarskolonie rondom Jan Toorop. Piet Mondriaan is de bekendste schilder die in Domburg actief was.
  • In Zoutelande nemen we, o.l.v. een gids, een kijkje in twee bunkers. Dit bunkercomplex was onderdeel van de Atlantikwall.
  • Tevens verkennen we de Oosterscheldekering en gaan we op zoek naar de plattegrond van de kathedraal van Reims die Marinus Boezem met basaltblokken getekend heeft naast de stormvloedkering.

Flaneren over de boulevard van Vlissingen en luisteren naar het Wereld Windorgel op het Nollehoofd zullen ook op het programma staan.

Dit event is vol.