Bezoek Japanmuseum Sieboldhuis en LUMC

Datum

20 apr 2024

Time

10:30

Locatie

Japanmuseum Sieboldhuis
Rapenburg 19 2311 GE Leiden

Locatie 2

LUMC
Albinusdreef 2 2333 ZA Leiden

Programma

10:30
Koffie
Locatie volgt
11:00
Begin bezoek
Japanmuseum Sieboldhuis
12:30
Lunch
Locatie volgt
13:45
Begin bezoek
LUMC

Organisator

Marja Sanderse
Email
M.J.Sanderse@hotmail.com

In de ochtend bezoeken we de tentoonstelling ‘Roerige tijden Nederland-Japan en de val van de samurai’. Getoond wordt hoe de Nederlanders en Japanners samen navigeren door het midden van de 19e eeuw: een turbulente tijd vol politieke en wetenschappelijke veranderingen waarin beide landen een nieuwe rol krijgen op het wereldtoneel.

Inspiratiebron voor deze bijzondere tentoonstelling is een volledige set van Souvenir du Japon, bestaande uit twintig kleurenlitho’s die in 2020 zijn geschonken aan Japanmuseum SieboldHuis. 

In de middag bekijken we kunst in het LUMC dat in 30 jaar een indrukwekkende kunstcollectie heeft opgebouwd. De kunstwerken zijn in diverse ruimtes van het gebouw te bezichtigen. Ook zijn er regelmatig nieuwe tentoonstellingen en kunstprojecten in de Galerie en de Kunsthal van het LUMC. Naast de collectie is er op specifieke plekken kunst gemaakt in opdracht van het LUMC. In het park is een beeldenroute in ontwikkeling. Op de route zijn beelden te zien van hedendaagse beeldhouwers zoals Armando, Henk Visch, Johan Creten enz.

Graag aanmelden vóór 1 april.

Inschrijven

Bezoek Japanmuseum Sieboldhuis en LUMC
Beschikbaar Tickets: Onbeperkt
Het Bezoek Japanmuseum Sieboldhuis en LUMC ticket is uitverkocht.
Aanmelden event