De Suster gaat naar Iran

[wtr-time]

Beste leden van Suster Bertken,

Hierbij nodig ik jullie uit voor een reis door Iran in het voorjaar van 2018.

Het betreft een 22-daagse reis langs de oude koningswegen van Iran/Perzie,  verzorgd door reisbureau Parsaban in Amsterdam. Parsaban is een klein reisbureau dat cultuurhistorische reizen organiseert naar Iran, Oezbekistan en Armenie. De oprichter en tevens onze gids op deze reis is Noyan Sahami, die in ’89 uit Iran naar Nederland kwam als student internationaal recht. Ook studeerde hij vergelijkende taalwetenschap en geschiedenis. Sinds 8 jaar organiseert hij zijn cultuurhistorische reizen naar bovengenoemde landen.

De reis van 22 dagen is een rondreis langs de belangrijkste steden van Iran zoals Teheran, Isfahan, en Shiraz, maar neemt ons ook mee door het westelijk deel van Iran waar we meerdere Unesco werelderfgoed plekken zullen bezoeken. Op de website van Parsaban is een uitgebreide beschrijving te vinden van de reis en de route die we zullen volgen.

Het enthousiasme van eerdere deelnemers aan deze reis met Noyan Sahami als gids is groot. Voorafgaand aan de reis zijn er verschillende bijeenkomsten over de geschiedenis en de taal, tijdens de reis geeft een reeks van colleges diepgaande informatie over achtergronden en bijzonderheden van wat we gaan zien en ervaren.

De reis vindt plaats van eind maart tot half april 2018. De kosten zijn ongeveer 2800 euro. Voor maaltijden en persoonlijke uitgaven komt daar nog ongeveer 500 euro bij. De precieze data en kosten worden begin maart bekend. Naar verwachting zal het van 29 maart tot 19 april 2018 zijn.

Parsaban biedt ons de ruimte om voor in te schrijven op deze reis, met name de reizen onder begeleiding van Sahami lopen snel vol. Het maximum aantal deelnemers is 20. Stel dat we als Suster Bertken 20 mensen bij elkaar krijgen is hij vol. Is ‘ons’ aandeel minder dan 20, dan staat de inschrijving daarna open voor anderen. Ik ga ervan uit dat dat geen bezwaar zal zijn. Ongetwijfeld is het profiel van de deelnemers aan deze reis sterk verwant en mengt het gezelschap zonder problemen.

De meerwaarde om met Suster leden samen in te schrijven is het plezier om met geestverwanten een dergelijke reis voor te bereiden en mee te maken. We kunnen ons gezamenlijk inlezen en de voorbereidende bijeenkomsten bijwonen. Daarnaast is Noyan Sahami bereid dit najaar voor de Suster een lezing te verzorgen over Iran.

Kortom, ik nodig jullie uit aan te willen geven of je interesse hebt om mee te gaan. Introducees zijn welkom. Ik heb met Parsaban afgesproken contact te houden en hen begin maart te laten weten welke belangstelling er is. De inschrijving zullen we vervolgens zo coördineren dat alle Suster Bertken leden en hun introducees die mee willen ook inderdaad een plek hebben.

Stuur mij een email inekedegroot@kpnmail.nl, als je mee wilt op deze reis, en geef ook aan of je een introducé zult meenemen. Ik verheug mij op een intensieve kennismaking met een land waar ik al jaren benieuwd naar ben en op een heel bijzondere reis! En ik hoop dat velen van jullie er net zo over denken!

Vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Suster,
Ineke de Groot

Afbeelding: By Bontenbal (Own work) [GFDL (https://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrieven

Suster Bertken - Nieuwsbrief Herfst 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Zomer 2021 Suster Bertken - Correctie Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pasen 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Februari 2021 Suster Bertken - Kerst Nieuwsbrief Suster Bertken - Nieuwsbrief voor