De mooiste schuilkerk van Nederland

leestijd plm. 1 min.

Ter afsluiting van dit studiejaar voert de Suster u mee naar een verborgen schat in haar eigen domicilie: Utrecht. Een schat die ook rechtstreeks verbonden is met onze patrones.

We gaan de mooiste schuilkerk van Nederland bezoeken, die is voortgekomen uit kanunnikenhuizen van de immuniteit van Sint Marie. Daarvoor krijgt u, onder het genot van een kop koffie, eerst wat achtergrondinformatie over het ontstaan en de geschiedenis van de immuniteiten in Utrecht en de bewoners ervan. Dat doen we in het schoollokaal van deOude Roomsch-Katholieke Aalmoezenierskamer (ORKA) in de Mariahoek, ingang tegenover nummer 4. Ook deze plek is zeer bijzonder, en een bezoek zeker waard. Helaas is de Regentenkamer (zie foto) niet toegankelijk voor bezichtiging omdat die momenteel wordt gerestaureerd.

We maken vervolgens een wandeling over het deel van de stad waar de immuniteit van Sint Marie gevestigd was en zien welke sporen daarvan nu nog zichtbaar zijn in gebouwen en straten. Vervolgens bezoeken we onze verborgen schat, de schuilkerk; een plek vol bijzondere historie!

Voor details en aanmelden klik hier

We besluiten de ochtend met een glaasje op een van de mooiste terrassen van de stad in de tuin van hotel Karel de Vijfde.

Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrieven

Suster Bertken - Nieuwsbrief Herfst 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Zomer 2021 Suster Bertken - Correctie Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pasen 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Februari 2021 Suster Bertken - Kerst Nieuwsbrief Suster Bertken - Nieuwsbrief voor