Culturele fietstocht 2017

leestijd plm. 3 min.

De culturele fietstocht van Suster Bertken gaat dit jaar plaatsvinden rond Steenwijk. Datum: 31 augustus t/m 3 september 2017. We logeren vanaf donderdagavond in

Fletcher Hotel Steenwijk
Woldmeentherand 15,
8332 JE Steenwijk.

Daar gebruiken we ook het diner op vrijdagavond.

De kosten van dit weekend bedragen bij overnachting op een tweepersoonskamer € 230,- per persoon en bij overnachting op een eenpersoonskamer € 301,- Dit is inclusief drie overnachtingen met ontbijt en het diner op vrijdagavond. Ook is inbegrepen een bedrag voor drie lunches, koffie en andere uitgaven onderweg. We gaan ervan uit dat de deelnemers zelf zorgen voor een annuleringsverzekering.

We hebben net als andere jaren een voorinschrijving gedaan onder de mensen die eerder aan het fietsweekend hebben meegedaan, Hierop zijn al veel aanmeldingen binnengekomen. Wil je ook meedoen, meld je dan zo snel mogelijk aan bij Marijke Kuipers: markuip@planet.nl Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, want we willen de groep niet groter laten zijn dan 25 personen. Geef daarbij aan of je via Marijke een huurfiets wilt bestellen (10 Euro p.p.p.d. voor een gewone fiets en 20 Euro voor een elektrische fiets, zelf af te rekenen) .

Tenslotte verzoeken wij alle deelnemers om vóór 1 mei 2017 een aanbetaling te doen van € 100,- p.p. op bankrekeningnummer NL46 INGB 0008 0312 77 van Studentenvereniging Suster Bertken, onder vermelding van ‘fietstocht 2017’. Het restant dient uiterlijk 15 juli door de Suster te zijn ontvangen.

Programma

In de provincie Friesland fietsen we door de uitlopers van het Fries/Drentse Wold via het landgoed de Eese en Oldeholtpade naar Oranjewoud. Naast kerken ook klokkenstoelen. In Oranjewoud bezoeken we het museum Belvedère. Terug via Wolvega.

In Drenthe bezoeken we Havelte met zijn hunebedden. Via de hei van het nationaal park Dwingelderveld fietsen we naar Dwingeloo, met een prachtige brink en een siepelvormige toren op de kerk. Terug via Diever en Frederiksoord / Wilhelminaoord met de kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid.

In Overijssel bezichtigen we Steenwijk, een stad met oude kerk en vestingwallen. Ook gaan we naar Giethoorn en naar Blokzijl, een havenstadje met prachtig oude panden. Lunch niet bij Kaatje bij de sluis, maar in het nationaal park de Wieden en Weerribben.

Fletcher Hotel Steenwijk

Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrieven

Suster Bertken - Nieuwsbrief Herfst 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Zomer 2021 Suster Bertken - Correctie Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pasen 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Februari 2021 Suster Bertken - Kerst Nieuwsbrief Suster Bertken - Nieuwsbrief voor