Aanvullende informatie lezing Iran 19 december

leestijd plm. 2 min.

Op 19 december zal Noyan Sahami voor ons een lezing geven over Iran en het gebied van de Zijderoute. Noyan Sahami is directeur van Parsaban, een reisbureau dat cultuurhistorische rondreizen verzorgt naar Iran, Oman, Oezbekistan en naar Armenie en Georgie, met begeleiding op academisch niveau. Leden van Suster Bertken zullen in april 2018 met hem een rondreis langs de oude koningswegen van Iran maken. Wie zo’n reis te ver te duur of te lang vindt, kan op deze avond aan zijn trekken komen.

We hebben Noyan gevraagd om de vier invalshoeken van de studie algemene cultuurwetenschappen te belichten vanuit Iraans/Perzisch perspectief. Hij neemt ons mee op een verkenningstocht van de Iraanse cultuur, literatuur, kunst en filosofie, en zal over belangrijke personen en bijzondere plaatsen vertellen.

Noyan Sahami is geboren in Iran en sinds 1989 woonachtig in Nederland. Hij is werkzaam geweest als tolk/vertaler Perzisch voor o.m. het Nederlandse Ministerie van Justitie en de rechtelijke macht. Thans is hij gastdocent interculturele communicatie en verzorgt hij cursussen op het gebied van (kunst) geschiedenis, godsdienstgeschiedenis en oosterse filosofie. Acht jaar geleden heeft hij Parsaban opgericht . Inmiddels heeft hij zijn sporen verdiend als reisleider en reisconsulent. Hij publiceert in het Iraanse cultureel/literair tijdschrift Chista.

Wij verheugen ons op een bijzondere avond!

Je kunt je aanmelden door 5 euro over te maken op rekening  NL46 INGB 0008 0312 77, tnv Suster Bertken, onder vermelding van lezing Iran 19 december. Betalen bij binnenkomst kan eventueel ook.

Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrieven

Suster Bertken - Nieuwsbrief Herfst 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Zomer 2021 Suster Bertken - Correctie Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pinksteren 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Pasen 2021 Suster Bertken - Nieuwsbrief Februari 2021 Suster Bertken - Kerst Nieuwsbrief Suster Bertken - Nieuwsbrief voor